Merhabalar,
Güzel günler diliyorum....
Bu akşam Antakya'nın meşhuuuuur hirise sinin tarifini vermek isityorum Sizlere..
Çünkü ben bu yemek için ölürüm..:))
Antakya da Sünni vatandaşların Aşur Alevi nusayri vatandaşların Hirise diye adlandırdıkları mükemmel ötesi bir yemek..
Sağolsun Nusayri komşularımın bana tabak tabak taşıdıkları, genellikle adaklarda, bayramlarda ve aşura gününde yaptıkları bir yemektir..
Tarifi..:))
Aşurelik buğday düdüklüde 1 saat kadar haşlanır suyu süzülür..
Tavuk göğüs eti ve koyun gerdan eti ya da inek boyun eti tümü haşlanır.
Hepsi bir arada bir güzel havanda veya bir başka kapta iyice ezilip sakız kıvamına gelecek kadar tahta kaşıkla dövülür..
İçine kimyon ve tuz atılıp mükemmel bir servis yapılır.
Şimdi bu yemek yenmez de ne yapılır..:)))
Yanında yatılır..:))))
Selam ve sevgiler..:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder